U vraagt zich ongetwijfeld af wat wordt vergoed door uw verzekering. Bij elke zorgverzekeraar gelden andere vergoedingsbedragen. Ook uw aanvullende verzekeringen spelen hierin een belangrijke rol.

Bij een nieuwe volledige prothese:

  • Standaard een vergoeding van 75% van totale kosten; afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u het overige deel deels of volledig vergoedt. Aangezien wij met de meeste zorgverzekeraars overeenkomsten hebben afgesloten, worden de kosten van de totale behandeling bij uw zorgverzekeraar in rekening gebracht echter in enkele gevallen betaalt u uw eigen bijdrage (25%) aan ons.

Bij een nieuwe implantaat gedragen prothese:

  • Wanneer u een implantaat gedragen prothese (volledig) aangemeten krijgt bedraagt uw eigen bijdrage 17% van het totaalbedrag. Het resterende bedrag wordt vergoed, inclusief de kosten voor de te plaatsen implantaten. Dit bedraagt 10% bij alleen een onder prothese op implantaten en 8% bij alleen een boven prothese op implantaten.

Bij een nieuwe partiële/ frame prothese:

  • Bij een partiële (gedeeltelijke) prothese is de vergoeding afhankelijk van de door u afgesloten aanvullende tandartsverzekering.

Vergoeding bij een reparatie of rebasing

10% van een rebasing of reparatie dient u zelf te betalen. Afhankelijk van onze contracten betaalt u dit in de praktijk of krijgt u een afrekening van uw zorgverzekeraar. Ook dient u rekening te houden met uw wettelijk eigen risico.

Volledige prothese 75%* vergoed vanuit de basisverzekering
Partiële prothese alleen vergoed door tandartsverzekering
Implantaat prothese 83%* vergoed vanuit de basisverzekering voor een boven prothese en onder prothese op implantaten

Wilt u de polisvoorwaarden van uw huidige verzekering eens bekijken? Klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars in Nederland.

Bij een eerste bezoek voor een behandeling of reparatie van uw prothese zien wij graag dat u uw zorgpas van de zorgverzekeraar meeneemt tezamen met een geldig legitimatiebewijs. Zo kunnen wij ruim 95% van de declaraties rechtstreeks afhandelen met uw zorgverzekeraar.