Gebitsprothesen

Meer dan 3 miljoen mensen in Nederland dragen een kunstgebit. Ongeveer 800.000 van hen hebben hier in meer of mindere mate problemen mee. Er zijn diverse oorzaken waardoor mensen last hebben van hun gebitsprothese.

Een nieuwe gebitsprothese?

Als gevolg van het voortschrijdend slinken van de beide kaakhelften, zit zowel het boven- als ondergebit op den duur te los. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.

Wij bieden graag hulp

Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, dan kan deze vaak aangepast worden. Aan de binnenzijde van het gebit wordt dan een “voering” aangebracht waardoor de gebitsprothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet los zit. Een andere mogelijkheid is dat de tanden en kiezen afgesleten zijn en/of elkaar foutief raken. Dan is een algehele vervanging de beste optie.

Al met al is regelmatige controle de beste manier om uw gebitsprothese in topconditie te houden en overlast tot een minimum te beperken.